Com cada any, a la vigília dels Tres Tombs, la tradicional cercavila organitzada per l’Antic Gremi de Traginers d’Igualada anunciava el punt culminant de les festes: els típics Tres Tombs. Amb la llum del Fanal al capdavant i seguit de la carrossa de sant Antoni, engalanada amb boix, les banderes gremials, la pubilla i les dames, i un reguitzell de carros i carruatges va desfilar pel centre i pels voltants de la vila. L’oneig de les banderes des dels balcons dels banderers, al so de La Patera interpretada per la Banda de Música d’Igualada, és un dels moments esperats i emblemàtics de l’acte, així com l’obsequi de la coca i la barreja a tots els assistents.
L’endemà, diumenge 21 de gener, els esperats Tres Tombs van poder tornar a celebrar-se, enguany per 202ena vegada, de forma ininterrompuda. El dia assolellat va contribuir que l’acte es realitzés amb normalitat. La llum del Fanal, com a element simbòlic que guia la comitiva, també anava al capdavant, seguit de La Banda de Música d’Igualada que va acompanyar amb la seva música en el primer tomb. Seguidament, quatre cavalls muntats provinents de Cubelles, la carrossa de sant Antoni, i la bandera petita i gran, vetllades pel Sr. Cinto Vives i Díaz i la Sra. Carme Minguet i Carreras, respectivament. En aquesta ocasió, la pubilla i les dames d’honor van realitzar els Tres Tombs muntades, ja que les tres són genets amb cavall propi i tenen una afició i una gran estima per aquest animal.
En aquesta ocasió, es va comptar amb la presència d’Oriol Junqueras, i en Manel Armengol, director dels Serveis Territorials d’Acció Climàtica de la Catalunya Central, els quals van poder testimoniar el seguici juntament amb la presidenta de l’entitat organitzadora Montserrat Argelich, l’alcalde d’Igualada Marc Castells, el president del Consell Comarcal Jordi Parcerisas i els regidors i regidores del consistori igualadí. La benedicció de les cavalleries va tenir lloc al tercer tomb, com és tradició.
La diada es va poder realitzar amb normalitat i èxit un any més, sense cap incident, amb una participació d’una cinquantena de carros i carruatges i gairebé 150 animals, provinents tots plegats de localitats com Martorell, Anglesola, Reus, Terrassa, Cerdanyola del Vallès, Artesa de Segre, Vilanova i la Geltrú, entre d’altres. Els espectadors, locals i forans i situats al llarg del recorregut van poder contemplar un veritable museu itinerant.
Com a novetats destacables i per part de l’organització igualadina, enguany cal remarcar un carro amb elements de la verema, un carro de caixes, i un carro carregat de paper, així com també un carro de vuit bocois provingut de Cabra del Camp, i un carro d’agència, de Sant Andreu del Palomar.
A tota la ciutadania, i també a tots els voluntaris i col·laboradors que han fet possible la festa un any més, des de l’Antic Gremi de Traginers d’Igualada els volem fer arribar de nou un sentit i fort agraïment.