Ball dels socis 2024

El passat dissabte 27 de gener al Teatre Municipal l’Ateneu es va celebrar  el darrer acte dins el marc dels actes principals, de les festes gremials organitzades per l’Antic Gremi de Traginers d’Igualada.

Enguany es van tancar les festes amb un ball, que després d’un petit parèntesi es va recuperar de nou, aquest cop amenitzat pel grup “Vives Veus”, en què va oferir al públic i als balladors peces emblemàtiques com el Ball de Rams, o el tradicional Valset “dels Tonis” o la Sardana dels Tres Tombs.

A la mitja part del ball, els banderers, la pubilla i les dames d’honor van oferir unes paraules als assistents, on també es va comptar amb la presència de l’Il·lustríssim alcalde Sr. Marc Castells, així com dels regidors Pere Camps i Carme Riera. Seguidament i amb la col·laboració d’algunes mans innocents es va dur a terme el tradicional sorteig de sis tortells, gentilesa de les pastisseries: Pla, Closa, Bon Tast, Fidel Serra, Òscar i Targarona. Aprofitem l’avinentesa per agrair-los novament la seva col·laboració en aquest acte.

La següent cita organitzada per l’entitat és el Concurs de Dibuix Infantil dirigit a les escoles d’Igualada, sota el lema “Surt a veure els Tres Tombs” i que aplegarà de nou una exposició de totes les obres premiades i participants durant el següent mes de març.

Paral·lelament, el Gremi continua desplaçant-se a diferents poblacions per formar part dels Tres Tombs. Aquest passat diumenge ho va fer a Rubí, amb el carro dels sifons, el carro dels bidons d’oli i el carro de paper; aquest darrer dels quals va ser una de les novetats en els Tres Tombs igualadins.

Més endavant, el Gremi té previst participar en altres poblacions com Terrassa, Ripollet, Reus, Castellbisbal, Sant Vicenç de Castellet, Anglesola i Montblanc, on enguany es celebrarà la Trobada Nacional dels Tres Tombs a l’acabar la temporada.